המדריך המלא להמרת מטבע בארץ ובחו"ל – כך תמירו כסף לטיול שלכם מבלי לקרוע את הכיס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
המדריך המלא להמרת מטבע בארץ ובחו"ל – כך תמירו כסף לטיול שלכם מבלי לקרוע את הכיס
ציון גולשים:
5/5
המדריך המלא המרת מטבע

כשסוגרים חופשה בחו"ל מיד מתחילים לתכנן אותה: איפה הכי כדאי לישון, באיזה מסעדות שווה לאכול, באילו מקומות נטייל וכמובן, איפה הכי כדאי לעשות שופינג. זה מעולה וכיף לתכנן את כל זה, אבל כדי להינות באמת מראש שקט בחופשה, כדאי גם לתכנן איך אנחנו הולכים להתנהל עם הכסף המקומי ביעד אליו אנחנו טסים. 

בעבר, יום לפני הטיסה הייתי נזכרת שביעד שאני טסה אליו משתמשים במטבע מקומי ולא בשקלים . היעדר תכנון של אופן החלפת כסף לפני טיסות לחו"ל, גרם לי לשלם על כך ביוקר לאורך השנים. יצא ששילמתי הרבה (ושלא לצורך!) בגין ביצוע המרות כפולות, למשל: משקל לדולר ומדולר לרובל. 

כשהחלטתי להעמיק בנושא, הבנתי שיכולתי לחסוך הרבה כסף אם הייתי מכירה את כל האפשרויות העומדות בפני ומתכננת את צעדיי מראש. מתוך כך, נולד המדריך הזה, והוא מוגש כשירות לציבור ומוקדש לכל מי שמאס בלשלם עמלות המרה גבוהות מדיי בגלל חוסר ידע או בלבול מרוב אפשרויות. 

 

אז הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המרת כספים בארץ או בחו"ל:

כל אפשרויות המרת מטבע לפני הטיסה:

המרת מטבע בדואר ישראל

המרת מטבע בדואר היא האפשרות המוכרת ביותר למרבית האנשים בישראל. לדואר ישראל יש סניפים בפריסה רחבה ושער ההמרה שהם מציעים לרוב יהיה נוח. יתרה מזאת, במידה ותרצו לבצע החלפת כסף בסכום העולה על 800 דולר\אירו\ליש"ט, יינתנו לכם הטבות בשער ההמרה.

חסרון בולט הוא שדואר ישראל מבצע החלפת כסף אך ורק למטבעות שציינתי קודם, כך שאם פניכם ליעדים שבהם נהוג לשלם במטבעות אחרים, כנראה שדואר ישראל אינו הכתובת בשבילכם. 

המרת כספים בדואר
המרת מטבע בדואר היא אחת האופציות המועדפות על הישראלים

החלפת כסף בבנק

שער ההמרה בבנקים יהיה לרוב גבוה יותר מאשר האפשרויות האחרות. נוסף על כך, בבנק כמו בבנק תצטרכו לחכות בתור וכמובן גם לשלם עמלה בשם 'עמלת פקיד'.

אם בכל זאת החלטתם לבצע המרת כספים דרך הבנק, תוכלו לעשות זאת דרך כספומט ייעודי דרכו תוכלו למשוך ישירות מחשבונכם מטבע זר. כך תימנעו מתשלום של עמלת הפקיד שציינתי.

כמו בדואר ישראל, גם בבנק מגוון המטבעות שתוכלו להמיר הוא מצומצם מאוד וייתכן שתצטרכו לבצע המרה כפולה. מה שכן, תוכלו להיות בטוחים שהכסף שאתם ממירים אינו מזויף.

המרת כספים אונליין: פליי מאני Fly Money

בעולם שבו אנחנו קונים כמעט הכל אונליין, אין סיבה שלא נקנה גם מט"ח אונליין. פליי מאני מציעים שירות נוח, מהיר ואמין (בפיקוח משרד האוצר). שערי ההמרה שתקבלו מפליי מאני, לרוב יהיו טובים יותר מאלו שתקבלו בבנק.

אז איך זה עובד? נכנסים לאתר פליי מאני, בוחרים מבין 32 סוגי מטבעות את המטבע אליו תרצו להמיר (מדובר ביתרון ענק כי הם חוסכים לכם המרה כפולה!), מגיעים לנתב"ג ביום הטיסה ואוספים את הכסף בעמדה של בנק הפועלים בטרמינל 1 או 3 (שירות זמין 7\24).

מלבד ההימנעות מעמלת המרה כפולה, לפליי מאני שני יתרונות משמעותיים נוספים:

היתרון הראשון הוא שניתן לקנות את המט"ח בתשלומים, מה שיכול לתת קצר "אוויר" עם כל ההוצאות הכרוכות בחופשה.

היתרון השני הוא שניתן לבטל את השירות ללא עלות במידה ומסיבה כלשהי החופשה שלכם לא תצא לפועל בסופו של דבר.

בקיצור, שירות מעולה וממש מומלץ.

המרת כספים בחנויות CHANGE

כמעט בכל עיר בארץ ניתן להיתקל בהן: חנויות הצ'יינג'.

בכל אחת מחנויות הצ'יינג' יציעו לכם שער המרה שונה ולכן כדאי להשוות בין כמה מקומות. 

חשוב לעשות הבחנה בין הצ'יינג' שנמצא בנתב"ג (שם שער ההמרה הוא גבוה מאוד) לבין זה שנמצא ברחוב בו אתם גרים. 

בנוסף, סביר להניח שלא תצטרכו להמתין בצ'יינג בתור (לעומת הדואר והבנק שעבורם תצטרכו הרבה סבלנות) וכמו כן, תוכלו לבחור להמיר את כספכם מתוך מגוון רחב של מטבעות ובכך להימנע מהמרה כפולה. 

החלפת כסף בחנויות הצ'יינג' עלול להיות מסוכנת לעיתים, משום שיש חנויות רבות הפועלות ללא רישיון של משרד האוצר. במקרה הזה, אתם מסתכנים בקבלת שטרות מזויפים.

כמובן שאתם תמיד יכולים לשאול האם יש רישיון ואף לבקש לראותו.

המרת מטבע בדואר
בדיקה מראש עשויה לחסוך לכם מאות שקלים בהמרת מטבע

אפשרויות המרת מטבע בחו"ל:

בנוסף לאפשרויות להמרת מטבע בישראל, ישנן גם כמה אפשרויות להמרת מטבע במדינה אליה אתם נוסעים:

המרת מטבע בצ'יינג'ים בחו"ל

גם בחו"ל תוכלו למצוא פריסה רחבה של חנויות צ'יינג' מקומיות. רק שכאן, ייתכן מאוד שתצטרכו לחכות בתורים ארוכים, בעיקר באזורים מתויירים.

חסרון נוסף ומשמעותי הוא שערי המרה גבוהים (בעיקר ברחובות מרכזיים, בתי מלון ובשדה התעופה). 

בנוסף, קחו בחשבון שלא בכל מקום יהיו מוכנים לקבל שקלים אלא רק מטבעות פופולריים יותר כמו דולר ואירו.

כמובן שככל שתתרחקו מהאזורים המתויירים כך תוכלו למצוא שערי המרה טובים יותר. אך גם כאן, כמו בארץ, כדאי מאוד לוודא שמדובר במקום שפועל תחת פיקוח כלשהו ולהתרחק ממקומות שנראים מפוקפקים. 

בכל מקרה, אני ממליצה לכם לנסות להימנע מהמרת כספים בחנויות צ'יינג בחו"ל כדי להימנע מעגמת הנפש הכרוכה ברכישת מטבע מזוייף.

שימוש בכרטיסי אשראי

שימוש בכרטיס אשראי ל"גיהוץ" ישירות בחנויות בחו"ל הוא אפשרי, אם כי דורש מספר בדיקות מצידכם בטרם הנסיעה.

אולי אני מציינת את המובן מאליו, אבל בכל זאת: שימו לב שכרטיס האשראי שברשותכם הינו כרטיס אשראי בינלאומי. כמו כן, מומלץ לקחת יותר מכרטיס אחד לכל מקרה שלא יהיה. 

במדינות מסוימות יש ממש קושי להתנהל עם כרטיסי אשראי ספציפיים (אמריקן אקספרס למשל) אז חשוב לבדוק לפני כן האם מכבדים ביעד אליו אתם טסים, את כרטיס האשראי שלכם. 

משיכת כסף מכספומט מקומי

גובה עמלת המשיכה מכספומט מקומי משתנה מבנק לבנק והוא תלוי בסוג הכרטיס אותו אתם מחזיקים. כדאי לבדוק מראש מול הבנק\חברת האשראי שלכם לפני הטיסה, מה העמלות בהן תחויבו בגין פעולה זו.

במידה ואתם נמצאים במדינה בה המטבע המקומי הוא לא אירו או דולר, המשמעות של משיכה מכספומט היא תשלום עמלת המרה כפולה. שכן, חברת האשראי שלכם תגבה מכם עמלה עבור המרה מהמטבע המקומי לדולר ולאחר מכן, תגבה מכם עמלה נוספת של המרה מדולר לשקל.

בנוסף לכל זה, תצטרכו לשלם גם עמלת משיכה מכספומט. מה שאומר שבמדינות מסוימות תשלמו על אפשרות זו עמלה משולשת.

בכל כספומט ישנה הגבלה על סכום הכסף שניתן למשוך בפעולה אחת. אם אתם כבר משלמים את העמלה המאוד גבוהה הכרוכה בפעולה זו, שווה למשוך את הסכום המקסימלי על מנת להימנע ממשיכות כספומט מרובות וכתוצאה מכך, חיובים גבוהים עבור העמלות.

בקיצור, לרוב, זוהי האפשרות שתעלה לכם הכי הרבה כסף (עלול להגיע עד לכ-30$-40$ למשיכה אחת), אם כי מדובר באפשרות מאוד נוחה.

'גיהוץ' כרטיס האשראי

כשאתם בודקים עם חברת האשראי שלכם לגבי עמלת משיכה מכספומט, תשאלו גם לגבי גובה עמלה בביצוע עסקה באשראי.

גם במקרה הזה, גובה העמלה שונה בין חברת אשראי אחת לאחרת ובין סוגי האשראי השונים. בדרך כלל העמלה תנוע בין 2% ל- 4% מסכום כל עסקה. 

במקומות מסוימים, יתכן שבזמן ביצוע העסקה ישאלו אתכם אם תרצו שהחשבון שלכם יחוייב בשקלים או בדולרים. כמובן שעדיף לבחור בשקלים כי אז לא תחויבו בעמלת המרה.

חשוב לבדוק מול חברת האשראי האם יהיה עליכם לאשר עסקאות מעל סכום מסוים. זה חשוב משום שהבקשה לאישור עסקה נשלחת ב- SMS.

במידה והמספר שלכם לא יהיה זמין כי אתם בחו"ל, אתם עשויים לפספס את ההודעה ואת היכולת שלכם לאשר את העסקה.

גיהוץ כרטיס אשראי היא אופציה נוחה לרכישות בחו"ל, אם כי לעיתים יקרה

היינו, נהננו, ונשארנו עם סכום גבוה של כסף זר. מה עושים?

קודם כל, לקראת סוף החופשה שלכם, תהיו ממש על זה. אם אתם יודעים שיש לכם עוד יומיים לחופשה, אל תמשכו מכספומט סכום גבוה מדיי ש"תתקעו" איתו אחר כך.

כמובן שיש מטבעות שפחות נורא "להיתקע" אתם אחרי חופשה, כמו דולר או אירו שסביר להניח שיהיה לכם בהם שימוש בעתיד שוב.

בכל מקרה, תמיד תוכלו לנסות להמיר את הכסף בחזרה לשקלים בחנויות הצ'יינג' (תלוי מאיזה יעד חזרתם…יש מטבעות שהם לא ירצו לקבל). במידה וזה לא עבד, יש הרבה קבוצות של מטיילים בפייסבוק ואפשר לנסות למכור את הכסף לישראלים שעתידים לטוס ליעד שאתם בדיוק חזרתם ממנו.   

אז חשוב לא לשכוח:

  • לשקול שימוש בשירות של Fly Money המאפשר הזמנת מט"ח קלה ונוחה באמצעות האינטרנט ואיסוף מהיר מנתב"ג ביום ההמראה.
  • לוודא שאתם טסים גם עם מזומן וגם עם אשראי (עדיף אפילו שניים, למקרה שאחד נבלע\עושה בעיות).
  • לבקש בעת המרת הכסף בארץ, לקבל שטרות גדולים וגם קטנים- כי אין סיבה שתוציאו שטר של 1000 באט כדי לשלם על משהו שעלה לכם 20 באט. 
  • להרים טלפון לחברת האשראי שלכם לפני הטיסה! בדקו מולם מה גובה העמלות בגין הפעולות השונות, בידקו שאין לכם הגבלות בכרטיס שיכולות לתקוע אתכם בלי אפשרות לשלם באשראי (למשל דרישה לאישור עסקה או מסגרת אשראי נמוכה מדיי).
  • לוודא שיש בידכם את הקוד הסודי של האשראי שלכם.
  • לעשות סקר שוק לגבי המרת מטבע בארץ- בדקו מהו שער ההמרה בכל אחד מהשירותים, בדקו האם מגיעות לכם הטבות כלשהן מעל סכומים מסוימים.
  • להכניס אל מכלול השיקולים שלכם האם תצטרכו לעשות המרה כפולה או לא וקחו זאת בחשבון בחישוב עלויות ההמרה שלכם. 
  • להתרחק טיפה מהאזורים המאוד מתויירים במידה ואתם מחליפים בצ'יינג- אל תרחיקו מדיי כדי שלא תגיעו לאזורים מפוקפקים. 

לסיכום:

האפשרות המשתלמת ביותר היא ככל הנראה להתארגן על המרת מטבע כבר מהארץ. המשמעות של זה היא להסתובב עם סכום כסף גבוה במזומן עליכם ויש מדינות מסוימות שזה לא ממש כדאי… מה שכן, בהרבה בתי מלון ישנה כספת בה ניתן לאחסן את המזומן (ואת שאר הדברים החשובים שלכם). לכן, כדאי לקחת אתכם מספיק מזומן אבל גם לא לשכוח את כרטיס האשראי בבית כי זו בהחלט האופציה הבטוחה יותר, בעיקר נגד גניבות! 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pocket
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם




השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן